A volt Force Indiá-s Adrian Sutilt tegnap Münchenben 18 hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre és 200 ezer eurós pénzbírságra ítélték, miután a bíróság bűnösnek találta a súlyos testi sértés vádjában.

A német még a tavalyi Kínai Nagydíj estéjén egy sanghaji szórakozóhelyen keveredett dulakodásba a Lotus Renault-tulajdonos Genii egyik vezetőjével, Eric Luxszal, akit egy törött pezsgőspohárral vágott meg a nyakán.

A balhé estéjén Sutillal volt barátja, Lewis Hamilton is, a mclarenest a bíróság meg is akarta hallgatni tanúként, de az angol F1-es elfoglaltságaira hivatkozva felmentést kért és kapott a megjelenés alól, mindössze írásos vallomást adott be, amelyben azt állította, hogy nem látott semmit. Hamilton húzását Sutil árulásként élte meg, vége a barátságnak.

“Lewis egy gyáva alak, ilyen barátra nincs szükségem” – mondta a Bildnek az elítélt pilóta.

“Hamilton nem férfi. Még az apja (a Force Indiánál Sutil tavalyi csapattársa, Paul di Resta menedzsereként tevékenykedő Anthony – B.G.) is sok szerencsét kívánt nekem sms-ben a tárgyalásra, de Lewis irányából semmi” – tette hozzá.