2009-ben Fernando Alonso, 2010-ben Nico Rosberg hagyta el a kerekét a Hungaroringen, tavaly a Toro Rossónál a Kínai és a Japán Nagydíjon is előfordult ilyesmi, ahogy Jenson Button a hazai futamát, a Brit Nagydíjat, míg a virgines Timo Glock a szezonzáró brazil versenyt volt kénytelen feladni ilyen hiba miatt.

Úgy tűnik, 2012-re sikerül csökkenteni a legalábbis fájdalmas, de rossz esetben kimondottan veszélyes hiba kockázatát egy technikai újítással. A kerekekhez való csavarpisztolyokkal az összes csapatot ellátó olasz Paoli olyan megoldást fejlesztett ki, amely rögtön a pisztolyt kezelő szerelő számára jelzi, ha a rögzítés nem megfelelő.

A csavarpisztolyba épített nyomásérzékelő nem megfelelő ellenállás esetén LED-es fényjelzéssel figyelmeztet, mielőtt még rosszul szerelt állapotban kiengedhetnék az autót a bokszból. A kerékanyák rögzítését eddig csak a pitwallon található számítógépen lehetett ellenőrizni, most viszont a csavarpisztoly érzékelőinek jeleit visszacsatolják az eszközbe is, amely így közvetlenül a használónak is jelez.

A rendszer alkalmazása nem kötelező, de valószínűleg minden csapat használja majd az újítást.