F1: Kubica júniusban tesztelne 2 Lassan egy éve, hogy Robert Kubica egy olaszországi raliversenyen balesetezett és igen súlyos sérüléseket szenvedett. A lengyel pilótán tavaly féltucatnyi műtétet végeztek hogy rendbe hozzák törött lábát, karját és kezét, 2011 utolsó harmadában pedig már a rehabilitációval foglalkozott.

A volt BMW- és Renault-pilóta 2012-re még nem állt készen a versenyzésre, egy január eleji esés miatt pedig újra eltörött a lába, megint műteni kellett.

A fentiek ellenére olasz források szerint a lengyel helyzete egyáltalán nem reménytelen. Az Omni Corse arról ír, hogy Kubica lába jól gyógyul, néhány lépést már mankó nélkül is tud tenni, sőt autót is vezet, automata váltóval szerelt Renault Megane-t hajt.
   
A Kubicához közelálló újságíró, Pino Allievi arról tudósít, hogy a pilóta már decemberben intenzív biciklis edzésprogramot kezdett, amelyet hamarosan újra folytat is. Allievi is megerősíti, hogy a lengyel autót vezet, és arról számol be, hogy a ralibalesetben súlyosan roncsolódott karja már igen jól mozog, bár az alkar és a csukló forgatásával még gondjai vannak.

Kubica úgy tervezi, hogy nyáron, júniusban ül majd F1-es szimulátorba és aztán autóba – ha tud szerezni -, hogy kiderüljön, képes lehet-e újra versenyzi. Allievi szerint a pilóta alapállása az, hogy csak akkor tér vissza az F1-be, ha a régi formáját 100 százalékban tudja hozni, ha nem, inkább nem hátat fordít a száguldó cirkusznak.