Miközben Lewis Hamilton még karácsonykor is diétázott, Mark Webber elengedte magát: az ausztrál a Red Bull éjszakai műszakos kollégáinál tett látogatása során árulta el, hogy az ünnepek alatt nem fogta vissza magát. “Nagyokat ettem karácsony környékén, jó volt lazítani és kiereszteni a gőzt családi és baráti körben, ahogy azt mindenki más is teszi” – mondta Webber.

“Nem kellett figyelni az alkohol mennyiségére, csak feltettem a lábam és feltöltődtem. Jót tesz a testnek egy kis pihenés, mielőtt elkezdődik a felkészülés a következő idényre.”

A hosszú pihenés után Webbernek vissza kellett ülnie a szimulátorba, de ez nem esett nehezére. “Kicsit furcsa volt ugyan, hogy újra dolgozni kell, de hamar visszarázódik mindenki. Valahol örömteli is volt a munkakezdés, mert így máris tökéletesíthetjük az autót, amire szükségünk is lesz, ha azt akarjuk, hogy a leggyorsabb legyen.”

“Ez a szimulátorozás érdekes dolog amúgy, mindig át kell állítani az agyunkat utána. Nem olyan, mint egy utcai autó, főleg, mert a szimulátorban mindig napos idő van. Mindig napos! Soha nem esik, szóval teljesen más, mint az angol utakon vezetni. Amikor kijövök a szimulátorból egy csodálatos, barcelonai pályás nap után, mindig esik. Ehhez alkalmazkodnia kell a szemnek, ennyi a trükk.”