F1: Hamilton miatt késhet a Sutil-ítélet 2 A volt Force Indiá-s Adrian Sutil tavalyi sanghaji dulakodási ügye a jövő hétfőn és kedden kerül a bíróság elé Münchenben. A német pilótát súlyos testi sértéssel vádolják, miután egy pezsgőspohárral megsebesítette a Lotus-tulajdonos Genii egyik főnökét, Eric Luxot.

Az incidens idején Sutillal együtt szórakozott Lewis Hamilton is, így a mclarenest tanúként beidézték 30-ára, de az angol jogi képviselőjén keresztül jelezte, hogy nem tud megjelenni, ugyanis a csapat új autójának 1-jei leleplezésének előkészületeiben – forgatáson, fotózáson – vesz részt Wokingban.

Hamilton jelzését elfogadta a bíróság, hétfőre nem várják, de ezzel együtt valamikor mindenképpen meg kell jelennie majd, ha kell, egy későbbi időpontot tűznek ki, hogy megtegye a vallomását.

“Hamilton úr az ügyvédjén keresztül megfelelően indokolta a bíróságnak a távolmaradását. A bíró felmentette a hétfői megjelenés alól” – mondta a bíróság szóvivője a Kölner Exspressnek.

“Hétfőn négy másik szemtanút hallgatnak meg. A kétnapos tárgyalás után a bíró mérlegeli majd, hogy szükséges-e Hamilton úr megjelenése, és ha igen, mikor legyen az új időpont. Az eljárást tíz napra fel lehet függeszteni” – tette hozzá.

Igen kétséges azonban, hogy Hamilton 31-éhez tíz napra ráérne, hiszen február 7-10. között a McLarennel az első téli teszten vesz részt a spanyolországi Jerezben. A bírósági szóvivő egyébként hangsúlyozta, hogy ha Hamiltontól még vallomást várnak, akkor azt mindenképp élőszóban kell megtennie, írásos változatot nem fogadnak el.