F1: Videó Räikkönen tesztjéről 2 A 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen decemberben szerződött a Lotushoz, a finn két év kihagyás után idén visszatér a Forma-1-be.

A 2012-es autót a hivatalos téli tesztek előtt nem vezetheti, de a visszarázódáshoz a Lotus egy kétéves modelljét, az R30-ast használhatja, ma és holnap privát teszten vesz részt Valenciában. A pilóta ugyan csak a Pirelli demóabroncsait használhatja az autón, ezért a köridők nem mérvadók, de a Lotus a Twitteren azt írta, hogy Räikkönen igen biztatóan szerepelt az első napon, gyors volt.

A pilóta a nap folyamán a Sky Sportsnak is nyilatkozott, alább megtekinthető a tesztbeszámolóról készült riport is. Räikkönen egyébként a régi önmagát adta, röviden, tömören beszélt a visszatérésről.

“Jó volt újra beülni az autóba, jó pár éve nem vezettem (F1-est), persze eltart egy ideig a visszaszokás. A lényeges részekhez, a vezetéshez, fékezéshez, kanyarodáshoz elég pár kör, de az autó és a csapat kiismerése, a gumik megismerése azért időbe kerül.”

A kérdésre, hogy a két, elsősorban a rali-vb-ben töltött év után 2012-ben készült-e az F1-es munkára, így felelt a finn:

“Nem igazán, nem voltak terveim a jövőt illetően. Több lehetőség is volt erre az évre, én pedig nagyon szerettem volna versenyezni. Tavaly NASCAR-oztam egy kicsit, nagyon élveztem, újra mások ellen akartam versenyezni. Akkor döntöttem el, hogy újra versenyezni fogok, ha pedig ez a cél, akkor az F1 a legmagasabb szint, az ember itt szeretne lenni. A Lotusnál pedig jó lehetőség adódott erre.”