Bár november-decemberben úgy tűnt, kútba esik az új, austini Amerikai Nagydíj, de az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone a projekt eredeti kezdeményezői helyett végül az utolsó pillanatban megegyezett a pályát építő társasággal, így a verseny novemberi dátummal helyet kapott a 2012-es naptárban.

A Circuit of the Americas vezetősége a héten Londonban tárgyal Ecclestone-nal, úgy tűnik, jó híreket hoztak – a pálya sales-főnöke, Geoff Moore az Autosportnak is pozitívan nyilatkozott.

“A futam meglesz. Az építkezés a hét hat napján zajlik. A paddock épületeit felhúztuk, megkezdődött a munka a fő lelátókon, augusztus közepére várjuk teljes felépülést” – mondta.

A pályaépítés teljes költségét 350 millió dollárra becsülik, az eredetileg a verseny rendezési díjának fedezésére szánt 25 millió dolláros állami támogatást pedig Texas visszatartja addig, amíg az első futam helyi gazdaságra gyakorolt hatását utólag felmérik, de Moore hangsúlyozta, hogy a pénzügyi háttér így is rendben van. Az első austini futamra 120 ezer nézőre számítanak, sikert várnak.