A Force Indiától öt év után ejtett Adrian Sutil sokáig a fő esélyesnek tűnt a Williams üresen álló versenyzői helyére, de miután a grove-i csapat bejelentette, hogy Bruno Sennát szerződtették, az F1-ben gyakorlatilag elfogytak a helyek, csak a HRT maradt.

Sutil dolgát tovább nehezíti, hogy január végén bíróság előtt kell felelnie egy tavaly tavaszi, sanghaji dulakodás miatt, menedzsere viszont ezzel együtt is azt állítja, hogy továbbra is az F1-es szereplés a cél 2012-re és azután is.

“(Senna szerződtetése) egyáltalán nem lepett meg minket, már hetek óta nem próbálkoztunk a Williamsszel. A velük folytatott tárgyalásaink már december közepén véget értek, mert más elképzeléseink voltak” – utalt arra Manfred Zimmerman, hogy Sutil inkább rövid távú szerződést szeretett volna.

“De továbbra is hiszünk benne, hogy 2012-ben is az F1-ben leszünk. Ez átmeneti év lesz, hosszabb távon gondolkodunk. Pillanatnyilag a január 30-31-ei bírósági tárgyalásra koncentrálunk. Hogy utána mi következik? Lehet, hogy valami meglepetés, vagy ha nem, van B tervünk is” – állította a menedzser.

Sutilt decemberben már a Ferrarival is hírbe hozták, állítólag esélyes arra, hogy 2013-ban Felipe Massa helyére kerüljön, állítólag ezért is akart csak egy évre megegyezni a Williamsszel. Az is felmerült, hogy 2012-t a maranellóiak tesztpilótájaként töltheti a német, lehet, hogy egy ilyen értelmű bejelentésre utalt Zimmerman, amikor meglepetést emlegetett.