F1: Sutil bíróság elé áll 2 A tavalyi Török Nagydíj idején került napvilágra, hogy néhány héttel korábban a Kínai Nagydíjat követő vasárnap esti partin az akkor még Force Indiá-s Adrian Sutil dulakodásba  keveredett a Lotus Renault-tulajdonos Genii egyik vezetőjével, Eric Luxszal az egyik sanghaji szórakozóhelyen. A Lux a balhéban megsérült, egy törött pezsgőspohár megvágta a nyakát, a sebet 24 öltéssel kellett összevarrni, az orvosok szerint millimétereken múlott, hogy nem sérült fontos ideg és ér.

Sutil később azt állította, hogy nagyon sajnálta a történteket és azonnal bocsánatot kért, kezdetben békés rendezésben bízott, de Lux június közepén végül feljelentette a pilótát súlyos testi sértés miatt Németországban.

Az ügy nem kallódott el, a versenyzőnek hamarosan, január végén Münchenben áll bíróság elé. Német források szerint a tárgyalás kimenetele egyelőre teljesen kétesélyes, Sutilt felmenthetik, de el is ítélhetik. Az utóbbi esetben akár egyéves szabadságvesztésről is lehet szó.

A tárgyaláson Lux és Sutil mellett valószínűleg az incidens idején a német pilótával együtt bulizó Lewis Hamiltont és esetleg több más F1-es szereplőt is tanúként hallgathat meg a bíróság.

Sutilt 2011 végén, öt év után ejtette a Force India, jelenleg szerződés nélkül áll, a bírósági ügy miatt pedig a korábban emlegetett williamses lehetőség is elszállhatott, a grove-iak nem kockáztatják a leigazolását. A 29 éves versenyző az ügy miatt jó esetben is kihagyja legalább a 2012-es szezont, de elítélése esetén valószínűleg végleg búcsút inthet a Forma-1-es karrierjének.