Robert Kubica tavaly februárban egy ralibalesetben csúnyán összetörte magát, egyik kezét kis híján amputálni kellett, és a lába is eltörött. A lengyel 2011-ben nem tudott visszatérni a Forma-1-be és a számtalan műtét, majd a rehabilitációs munka ellenére a 2012-es szezon elejére sem állt készen.

Úgy tűnik, most újabb visszaesés következett be, az Autosport ugyanis úgy tudja, hogy Kubica  olaszországi, pietrasantai otthona közelében elesett a jégen, ami után fájdalmakra panaszkodott a sérült lábán, kórházba került. Bár hivatalos közlemény egyelőre nincs, a brit szaklap forrásai szerint a versenyző korábban törött lábszárcsontja nyílt meg újra.

A sérülés egyáltalán nem túl jó hír, Kubica ezzel egyre távolabb kerül az F1-es visszatéréstől. Korábbi renault-s szerződése lejárt, csapatorvosát is otthagyta, és bár a spekulációk a Ferrarihoz kötötték az elmúlt időben, az olasz csapat főnöke, Stefano Domenicali épp ma cáfolta, hogy a közeljövőben dolgoznának a pilótával.

“Nem terveztünk vele (tesztet). Robert Kubica tényleg egy nagyszerű versenyző, aki azonban súlyos sérüléseket szenvedett és még most is dolgozik azon, hogy újra normális életet élhessen. Szóval bármilyen spekuláció, tárgyalás előtt látni kellene, hogy mi is lesz, várnunk kell. Az ilyen sérülések gyógyulása sokáig tart, szóval majd meglátjuk, egyelőre semmi tervünk nincs” – mondta az olasz.