Mivel már hónapokkal korábban kiszivárgott, a Force India felállásáról szóló decemberi bejelentés semmilyen meglepetést nem okozott. A csapat a tartalékos Nico Hülkenberget versenyzővé léptette elő, kitúrva Adrian Sutilt, aki kénytelen állás után kajtatni. Hülkenberg csapattársa a tavaly nagyon jó teljesítményt nyújtott Paul di Resta lesz.

“Nagyon megkönnyebbültem, hogy szerződést kaptam, izgatottan várom, hogy elkezdődjön az új szezon. Természetesen a hivatalos bejelentésnél már kicsit korábban értesültem a hírről, de így is sokat kellett aggodalmaskodnom a jövőm miatt. Tartalékosként sokat tanultam arról, hogy mi történik akkor, amikor nincs verseny, most már pontosan értem, hogy mit csinálnak a mérnökök” – nyilatkozta Hülkenberg.

“Szerintem lehetséges, hogy olyan erősen kezdjük 2012-t, ahogy a tavalyi évet befejeztük, de nem lesz könnyű dolgunk. Valóban jónak tűnt az autó az utolsó versenyeken, úgy gondolom, hogy továbbra is versenyképesek lehetünk a magas és alacsony leszorítóerőt kívánó pályákon is. Ha ötödikek akarunk lenni a konstruktőri versenyben, egy egyszerűen szükséges is. Az a csapat, amely csak egyféle pályán jó, nem lehet sikeres.”

“Idén a legfőbb célom, hogy jól teljesítsek és így megalapozzam a jövőmet 2013-ra és azon túl is sok évre. Nem akarok olyanokat mondani, hogy ennyi meg annyi pontot akarok szerezni, olyan jól akarok dolgozni, amennyire lehetséges és meg akarok felelni a csapat elvárásainak. Valószínűleg szükségem lesz néhány versenyre, amíg visszatalálok régi formámhoz, de Paullal remélhetőleg mindent kihozunk egymásból.”