Az Unió életét nehezítő gazdasági válság leginkább a déli államokban érezteti hatását, Görögország már elesett, a portugálok, olaszok és spanyolok lehetnek a következők. Valenciában is nyögik a következményeket, a városban tartott Európa Nagydíj sorsa ismét kérdésessé vált: a helyi kormány szeretné újratárgyalni Bernie Ecclestone-nal a feltételeket.

“A nagy rendezvények megtartása már nem lehetséges abban a formában, ahogy eddig működtek” – jelentette ki a valenciai kormány alelnöke, Jose Ciscar. “Ezek az események teljes felülvizsgálat alatt állnak.” Ennek keretében a város levelet küld Ecclestone-nak, amelyben a feltételek könnyítését kéri a kereskedelmi jogok tulajdonosától.

Valencia 2008 óta házigazdája az Európa Nagydíjnak, 2009-ben ötéves megállapodást írt alá Ecclestone-nal a folytatásról. Ciscar egyetért azokkal a felvetésekkel, amelyek szerint a verseny jelentős értéket képvisel Valencia számára, az évi 21 millió eurós jogdíjat viszont sokallja a kormányzat.

“Nem szabad meggondolatlannak lennünk, mert a végén többet kell fizetnünk, mintha teljesítettük volna az eredeti feltételeket. Olyan megoldásokra kell törekednünk, amelyek mindkét félnek megfelelőek.”