Míg a Red Bull, a McLaren és a Ferrari új autója a tervek szerint ott lesz az első, február 7-10. között zajló jerezi teszten, a Mercedes csak a második és harmadik alkalommal küldi pályára a járgányt.

A csapatfőnök, Ross Brawn úgy látta, hogy 2011-ben az elsietett tesztelés miatt irányt tévesztettek az év elején, így idén felkészültebben akarják megkezdeni a W03-as kipróbálását. Nico Rosberg is támogatja az elképzelést.

“Egyszerűen így döntöttek, nekem pedig semmi bajom ezzel. Meg kell találni az egyensúlyt a megfelelő fejlesztési idő és az időben elkezdett tesztelés között, a vezetés pedig úgy döntött, ez lesz a legjobb megoldás” – mondta az Autosportnak.

A Mercedes a tavalyi szezon vége felé két nagyágyúval, a volt williamses, Red Bull-os Geoff Willisszel és az exferraris Aldo Costával erősítette a műszaki részlegét, Rosberg szerint a szakemberek érkezése és munkája bőven ellensúlyozza majd a kihagyott tesztet.

“A gyári fejlemények alapján bizakodó vagyok. 2011-ben nem sikerült volna az első futam, ha későn hozzuk ki az autót, de mostanra optimalizáltuk a gyári működést, bízom benne, hogy simán megy majd, az autó már az első tesztje után nem sokkal versenyképes lesz, csak pár apróságot kell majd helyrerázni. Már ebből is látszik, hogy mennyit fejlődött a csapat.”

Az első teszt kihagyása egyébként tényleg nem jelent feltétlenül bajt, hiszen a Red Bull Racing 2009-nek és 2010-nek is így futott neki, sikertelennek pedig egyik idényt sem lehetne nevezni részükről.