Felipe Massa 2010-ben sem ragyogott, de a brazil csapattársához, Fernando Alonsóhoz képest 2011-ben még gyengébben szerepelt. Míg a spanyol 10 alkalommal jutott a dobogóra, egyszer nyerni is tudott, Massa sosem tudott az 5. helynél magasabbra kapaszkodni.

A pilóta egykori szerződtetője, a Ferrarit 1993-tól 2008-ig irányító Jean Todt ezzel együtt nem gondolja, hogy a fia, Nicolas által menedzselt Massa “szavatossága” végleg lejárt volna, ő ma is bízik benne.

“Felipének nem sikerült tökéletes alkalmazkodnia az új Pirelli gumikhoz. De azt hiszem, ma is jó versenyző, bizonyítani is fogja még ezt” – mondta a Corriere della Serának az FIA-elnök. “Alonso nemcsak számára, de mindenki számára igazi mérce, felipe pedig csak háromtizeddel volt tőle elmaradva, nem három másodpercre!”

A francia saját utódját, a csapat vezetését 2008-ban átvevő Stefano Domenicalit is megvédte.

“Mindig minden Stefanón csapódik le. Engem is mindig kritizáltak, örülök, hogy végül a saját döntésem alapján vonulhattam vissza, hiszen jó néhányszor fennállt a kockázata az elküldésemnek. A Ferrarit azért is támadták idén, mert állítólag versenyképtelen volt az autójuk. Szerintem ez nem igaz. A Ferrari tényleg nem volt olyan jó, mint a Red Bull, de azért így is jó autó volt.”