Míg 2010-ben Sebastian Vettel legalább annyira a szerencsének is köszönhette első bajnoki címét, mint saját teljesítményének, a fiatal német idén ellentmondást nem tűrően, tökéletes dominanciával szerezte meg második bajnokságát.

A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint Vettelnek igen jó esélye van arra, hogy 2012 végén már ő is ennyi címmel büszkélkedjen, a Red Bull autója és az egyre erősebb versenyzővé váló német szinte garancia a sikerre.

“2011-ben Sebastian önbizalma hihetetlen mértékben megnőtt és nem hibázott. Jövőre is ő lesz az, akit le kell győzni. Akárki is szeretné ezt elérni, tökéletes autóra lesz majd szüksége ehhez” – mondta a Salzburger Nachrichtennek az osztrák.

“A logika azt súgja, hogy a Red Bull megint az élen lesz. Az egyetlen szabályváltozás a kipugós diffúzort érinti, de a teljesítménycsökkenést kompenzálja majd a jobb aerodinamika. A nagy kérdés, hogy ki lesz a legötletesebb. Vettel egy nagyon jó, eleve lépéselőnyben lévő autóra építhet, a Red Bull tovább bővítheti a sikereit, mindig könnyebb ez, mint a nulláról indulni. Persze a 2012-es erőviszonyok csak az első tesztek után lesznek világosak” – magyarázta az egykori Ferrari-, Brabham- és McLaren-pilóta.