Gerhard Bergernek 2006-2008-ig tulajdonrésze volt a Toro Rossóban, ennélfogva ma is nagy figyelemmel kíséri, hogy mi történik az istállónál. Az egykori pilóta szerint jó döntés volt, hogy a csapat megvált Sebastien Buemitől és Jaime Alguersuaritól is, az osztrák szerint nem voltak elég erősek a Forma-1-hez.

“Jö döntés született, bár nagyon nehéz volt meghozni” – nyilatkozta Berger. “Főleg a pilótáknak nehéz ezzel szembesülni, de a Red Bullnak és a Toro Rossónak az a feladata, hogy fiatal tehetségeknek adjon lehetőséget, lehetőség szerint a Red Bull kötelékéből.”

“Meg kell találniuk azt, aki Mark Webber és Sebastian Vettel utódja lehet, amikor továbbállnak. A Red Bull a legtöbbet akarja, Buemi és Alguersuari pedig csak átlagosak. Jean-Ericről egyébként is sok jót hallottam, talán ő az új Vettel. Mindenesetre ki kell próbálni, másképp nem derül ki.”

Ricciardo is tart egy kicsit új csapattársától, agresszívebbé kell válnia, hogy tartani tudja vele a lépést. “Van benne potenciál és nagyon gyors” – fogalmazott Ricciardo. “Hasonló a stílusunk, de ő kicsit agresszívebben vezet. Talán tanulhatok tőle.”

“Még nem vagyok elég stabil az F1-hez és nem vagyok olyan jó, mint lehetnék. A rajtjaim rendben vannak, jól jövök el, de tény, hogy idén többször előfordult, hogy nem voltam elég bátor és a biztonságosabb pozíciót választottam. Egy kicsivel több agresszivitásra van szükségem, de szerintem a tapasztalattal megjön majd ez is.”