A februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica szerződése az idén év végéig él a Lotus Renault-val és egyre világosabb, hogy a kapcsolat nem folytatódik tovább.

A lengyel a téli baleset után egy olaszországi kórházba került, és azután sem tért vissza Monacóba vagy Olaszországba, miután kiengedték az intézményből, hanem a csapatorvos, Riccardo Ceccarelli irányítása mellett végezte a rehabilitációs programját.

Olasz és lengyel sajtóértesülések szerint azonban a pilóta és az orvos útjai elváltak, ami egybevág azzal, hogy Kubica a Lotus Renault-val is megszakítja a kapcsolatát.

“Megerősíthetem, hogy nézeteltéréseink voltak voltak a rehabilitáció utolsó szakaszát illetően, Robert másvalaki irányítása alatt folytatja a folyamatot. Hogy ki lesz az, nem tudom” – mondta az orvos, hozzátéve, hogy kitart értékelése mellett, miszerint a lengyel képes lenne visszatérni 2012-ben. “Mindig is ezt mondtam és kitartok emellett, bár azok a jóslatok tényleg túlzóak voltak, amelyek alapján már idén visszatérhetett volna a Renault-hoz.”

Kubicát már jó ideje a Ferrarihoz kötik 2013-ra. Ceccarellit erről a spekulációról is megkérdezték, de az orvos azt mondta, ő semmi biztosat nem tud a pilóta jövőjéről.