A Forma-1-es holtidényt kihasználva rendezik meg idén először az indiaiak által életre hívott i1 Super Series sorozatot. Január 22-én, Malajziában rajtol a széria, amelyben kilenc csapat verseng a kétmillió dolláros fődíjért. Szigorú megkötés, hogy minden istálló legalább egy pilótájának indiainak kell lennie.

A csapatok indiai (nagy)városokat képviselnek, a szezon összesen öt versenyhétvégéből és tíz futamból áll. Versenyautóként a Radical Sportscars SR3 roadsterét használják majd, az első tesztet éppen ma rendezik Abu-Dzabiban. A malajziai szezonnyitó után Bahrein, Katar, India és Abu-Dzabi lesz a versenyek házigazdája.

Több aktív és egykori F1-es pilóta is vállalta a szereplést a sorozatban, a legnagyobb hazai sztár Karun Chandhok lesz, de indul Vitantonio Liuzzi is. Emeli a sorozat fényét Giancarlo Fisichella, Jacques Villeneuve, Jean Alesi, Heinz-Harald Frentzen, Mika Salo, Jamamoto Szakon, Alex Yoong és Neel Jani is, velük együtt egy összesen 27 nevet tartalmazó listából választhatnak a csapatok pilótákat a versenyekre. Lesz a mezőnyben két nő, Pippa Mann és Cyndie Allemann is.