A Force India hosszas halogatás után múlt pénteken jelentette be hivatalosan 2012-es pilótafelállását. Ahogy már rég sejteni lehetett, az alakulat Paul di Resta mellé az idén tartalékosként alkalmazott német tehetséget, Nico Hülkenberget igazolta, azaz öt évnyi szolgálat után Adrian Sutilnak távoznia kellett.

Sutil elég későn kapta meg a “felmondólevelét”, papíron már nem sok szabad hely maradt 2012-re, de menedzsere, Manfred Zimmermann azt mondja, hogy aggodalomra semmi okuk.

“Nem pánikolunk. Február 7-éig, a tesztek kezdetéig van időnk. Taktikailag hiba lenne, ha most elárulnám, kikkel tárgyalunk, egyelőre hallgatunk a lehetőségekről, majd eldöntjük, mi a legjobb” – mondta a menedzser a Sport1-nek.

A hamarosan 29. születésnapját ünneplő Sutilt már jó ideje a Williamshez kötik a pletykák, és bár fő esélyesnek számít, azért a piacon ott van Rubens Barrichello, a Lotus Renault-tól ejtett Vitalij Petrov és Brino Senna, valamint a Toro Rosso menesztett párosa, Jaime Alguersuari és Sebastien Buemi is.

A német Auto Motor und Sport egyébként a múlt héten arról írt, hogy Sutilt esetleg a Ferrari is alkalmazná 2013-tól Felipe Massa helyén, így nem lenne óriási meglepetés, ha a német 2012-re csak egyéves szerződést kötne, akárhova is igazol.