Mark Webber a szezonzáró Brazil Nagydíjon megszerezte egyetlen 2011-es győzelmét, az azért járó 25 ponttal pedig az egyéni bajnokság harmadik helyére kapaszkodott, megelőzve Fernando Alonsót. A ferraris korábban többször hangsúlyozta, hogy a végső helyezés nem nagyon érdekli, ha nem lehet bajnok, Webber elmondása szerint pedig végül még örült is, hogy csak negyedik lett, hiszen így nem kellett az indiai FIA-díjátadóra utaznia.

“Csak az első háromnak kell mennie” – írta a BBC-nél vitt rovatában az ausztrál. “Jensonnal (Button) és Fernandóval a brazil futam előtti versenyzői parádén még viccelődtünk is erről. Szerettünk volna jó helyezést, de egyikünknek sem hiányzott az ezzel járó plusz utazás.”

“Végül megnyertem a Brazil Nagydíjat, Fernandót a negyedik helyre szorítottam. Igazi küzdő, de azt hiszem, nem bánkódott túlságosan, hogy egy ponttal lemaradt. Az indiai út előtti napon kaptam tőle egy sms-t, am,iben emlékeztetett, hogy utaznom kell. Valami olyasmit írt, hogy itt a kapitány beszél, a repülő kész a felszállásra. Jó nevettem rajta” – idézte fel Webber, aki csapattársával, Sebastian Vettellel, Jenson Buttonnal és természetesen más kategóriák győzteseivel együtt Új-Delhiben bő egy hete vette át a neki járó díjat.