Michael Schumacher hároméves kihagyást követően a 2010-es szezonra tért vissza a Forma-1-be, de két év alatt egyetlen dobogós helyezést sem sikerült szereznie. Csapattársának, a hétszeres bajnoknál mindkét idényben több pontot szerzett Nico Rosbergnek ez háromszor is összejött, de ettől függetlenül tény, hogy a Mercedes GP sem volt olyan erős, mint a nagy riválisok.

“Sokan állították, hogy a hozzáállásom már nem a régi. Jó lenne, ha a kívülállók nem találgatnának a pontos helyzet ismerete nélkül” – nyilatkozta Schumacher a Corriere della Serának. “Azt gondoltam a visszatérés előtt, hogy legalább néhány alkalommal felállhatok a dobogóra. Együtt kell dolgoznunk a teljesítményünk javításán, egyáltalán nem félünk ettől.”

“A Forma-1-ben nincsenek varázspálcák. Azelőtt rengeteget teszteltünk, manapság nem, emiatt gondjaim voltak a gumikkal. Nem sikerült tökéletesen alkalmazkodnom hozzájuk. Korábban úgy érkeztem egy versenyhétvégére, hogy pontosan tudtam, mire számíthatok. Most péntekig nincs teszt, őszintén szólva még mindig szokom ezt a rendszert.”

Schumacher szerződése 2012 végéig szól a Mercedesnél, nem zárkózik el a hosszabbítástól, de egyelőre nem akar erről beszélni. “Hogy itt leszek-e 2013-ban? Még nincs itt az ideje, hogy gondolkodjak ezen.”