Mindenkit sikerült meglepnie a Toro Rossónak, amikor szerdán bejelentette, hogy 2012-es pilótái Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne lesznek. A döntés azt jelenti, hogy Jaime Alguersuari és Sebastien Buemi is állás nélkül maradt, a spanyolt nagyon meglepték a fejlemények.

“Múlt héten leültem beszélgetni Helmut Markóval és Franz Tost csapatfőnökkel, azt mondták, terveik vannak velem 2012-re” – mondta Alguersuari. “Nagy lelkesedéssel és magabiztossággal beszéltek, még arra is megkértek, hogy hétfőn vegyek részt egy madridi rendezvényen, ahol 2012-es F1-es terveinkről beszéltem.”

“Amikor 2009-ben, 19 évesen és F1-es tapasztalat nélkül alkalmaztak, azt gondoltam, tiszta őrültek. Az új hírek alapján úgy érzem, hogy belefutottam életem eddigi legnagyobb félreértésébe.” A történtek ellenére Alguersuariban nincs harag, mert mindent a Red Bullnak köszönhet.

“A Red Bull 15 éves korom óta mindent megadott nekem. Együtt edzettem velük, teljes értékű F1-es pilóta vált belőlem. Nem vagyok áldozat, mert hét éve élvezem azt a kiváltságot, hogy a világ legjobb csapatánál lehetek. Nem tartom tragédiának a történteket, mert sok tervem van a jelenre és a jövőre is. A meglepetés csak néhány órán át tartott.”

“Csak beszélnem kellett a családommal, végignéznem a zsúfolt madridi utcákon és rájöttem, hogy az élet tele van lehetőségekkel és kihívásokkal. Spanyolországban ötmillió munkanélküli él, csak magabiztossággal és optimizmussal térhetünk vissza ebbe az országba. A küzdelemre és fejlődésre kell gondolnom, támogatásukat köszönve ígérem az összes rajongómnak, hogy mától pontosan ezt fogom tenni.”

Buemi is arra számított, hogy marad a Toro Rossónál, a svájci lapok szerint B tervvel nem készült, támogatói nincsenek. Ez alapján nagyon valószínű, hogy – egy időre legalábbis biztosan – véget ért a svájci F1-es karrierje.