Lewis Hamilton idei vesszőfutását sokan azzal magyarázzák, hogy menedzsmentcége, a Simon Fuller vezette XIX Entertainment nem figyelt rá eléggé. Bernie Ecclestone szerint egyenesen katasztrófával felérő döntést hozott Hamilton, amikor édesapját a XIX-re cserélte, a McLaren-pilóta viszont nem ért egyet a bírálókkal.

“Ebben az évben a XIX rengeteg kritikát kapott, amelyek teljesen igazságtalanok voltak” – jelentette ki Hamilton. “A történtek nagy része kizárólag az én hibám volt. Ők szerettek volna elutazni velem minden versenyre, semmi másért, csak hogy segítségemre legyenek. Én döntöttem úgy, hogy ne legyenek velem állandóan, mert egyes futamokon egyedül akartam lenni. A jövőben mindig ott lesznek körülöttem.”

“Annak ellenére, hogy negatív kritikákat kaptak, továbbra is támogatnak engem. Soha nem befolyásolták a gondolataimat és hogy miként kezelem a dolgokat. Idén egyszerűen nem használtam azokat az erőforrásokat, amelyek révén optimális teljesítményt nyújthattam volna. Tudom, hogy sikeres együttműködés előtt állunk, tényleg fantasztikusan végzik a munkájukat.”