Bruno Senna 2012-re nem kapott szerződést a Renault-tól, az istálló pilótái Kimi Räikkönen és Romain Grosjean lesznek jövőre. Noha Senna szeretné megkaparintani valamelyik szabad versenyzői ülést a következő idényre, ha nem jár szerencsével, az F1-ben maradás érdekében kész elfogadni a Renault által kínált tartalékosi állást.

“Ha harmadik pilóta leszek, az hasonló szerep lenne, mint amit néhányan csináltak idén a pénteki szabadedzéseken” – mondta Senna. “Ez lehetővé teszi, hogy aktív maradjak és hasznos legyek a csapat számára.” Senna az idei év első felében is tartalékos volt a Renault-nál, nem világos ugyanakkor, hogy mikor juthatna szóhoz.

Räikkönen és Grosjean személyében gyakorlatilag két “újonca” van a Renault-nak, akiknek a minél gyorsabb F1-es visszarázódás érdekében minden edzésen részt kellene venniük. “Azért van erre esély. Továbbra is jó a kapcsolatom a mérnökökkel és mindenki mással a csapatban. Át kellene beszélnünk a feltételeket és nekem is körül kéne néznem a piacon, van-e valami más lehetőség.”

Eric Boullier csapatfőnök megerősítette, hogy számolnak Sennával. “Bruno lehetőséget jelent számunkra, ha máshol nem talál helyet” – fogalmazott Boullier. “Nagyon jó technikai visszajelzéseket ad, talán tudnánk neki lehetőséget adni néhány pénteken. Ugyanakkor meg kell találnunk az egyensúlyt, mert két olyan pilótánk van, akiknek újak a jelenlegi szabályok.”