Nem a csodafegyvert látja Kimi Räikkönenben a jövőre már Lotus néven induló Renault, legalábbis erre utal, hogy az istálló nem vár azonnal parádés eredményeket a finntől. Még a hétszeres világbajnok Michael Schumacher példája is mutatta, hogy óriási tapasztalat birtokában is időigényes a visszarázódás, a Renault addig lesz türelmes Räikkönennel szemben, ameddig csak szükséges.

Danny Bahar, a Lotus vezérigazgatója szerint Räikkönentől nem várható, hogy egyik pillanatról a másikra a régi énjét hozza, az alakulat csupán folyamatos fejlődést szeretne látni. “Egy két évet kihagyó pilótától nem várható, hogy visszatérése után azonnal, egyik napról a másikra alkalmazkodjon az új gumikhoz és szabályokhoz. Időre van szüksége” – mondta Bahar.

“Hogy ez az idő három nap, esetleg hat vagy húsz verseny lesz, majd meglátjuk. Ami fontos, az a tendencia: ha a teljesítménye folyamatosan javul, természetesen minden szükséges időt megadunk neki.” Bahar Räikkönen motivációja miatt sem aggódik, amit a sajtó folyamatosan megkérdőjelezett az elmúlt hetekben.

“Kimi laza srác és már felnőtt. Már nem olyan fiatal, tudja, mit csinál és hogy mit várnak tőle. Komolyabban veszi a dolgokat, mint amikor még a McLarennél volt. Kimi az Kimi, és ő egy világbajnok: egyértelműen nagyobb az értéke, mint egy sima pilótának, csak azért, mert ő Kimi Räikkönen. Jó befektetés volt a leigazolása.”