Részben fellélegezhettek az austini Amerikai Nagydíj szervezői, a futam ugyanis bentmaradt a 2012-es versenynaptárban. Hosszú kakaskodás után sikerült megállapodást kötniük az illetékeseknek Bernie Ecclestone-nal, akivel a hírek szerint rögtön tízéves szerződést írtak alá. Az első csekket már meg is kapta a kereskedelmi jogok tulajdonosa.

Túlzott örömre így sincs ok Austinban, a vita miatt és alatt ugyanis teljesen leállt az építkezés. A pálya készültségi szintje maximum néhány százalékos, és ugyan a bejelentés után azonnal újraindult a munka, nem biztos, hogy a hátralévő egy év elég lesz a munkálatok befejezésére. Még le kell aszfaltozni a pályát, fel kell húzni a kiszolgálóépületeket, nincsenek parkolók és lelátók, ráadásul a pályához vezető utak sincsenek megépítve. Szállodából sincs elég a környéken.

Alan Wilson, aki az Egyesült Államokban már harminc pályát épített fel, nem aggódik. “Egy pályával nagyon gyorsan el lehet készülni” – mondta Wilson. “Nem sokkal bonyolultabb a munka, mint egy egyetemi campus. Egy, az austininál is nagyobb projekttel kevesebb, mint egy év alatt készültünk el.”

A helyi Statesman című lap szerint az idő szorítása miatt a lelátók egy részét nem építik meg, mobil tribünöket alkalmaznak majd.