Kimi Räikkönen részben amiatt nem igazolt a Williamshez, mert nem kaphatott tulajdonrészt a tőzsdén is jelenlévő csapatból. A finn pilóta a jövőre Lotus néven induló Renault ajánlatát fogadta el, két lap szerint is azért, mert megkaphatta az áhított tulajdonrészt.

A spanyol El Mundo Deportivo és az olasz Italiaracing is arról számolt be, hogy a 2007-es világbajnok nem kért teljesítményétől és más tényezőktől függő bónuszokat, ehelyett a Genii Capital tulajdonában álló csapatból kért egy szeletet. Hogy mekkorát, az nem derült ki, amennyiben azonban a hírek igazak, Räikkönen több mint húsz év után az első pilóta-tulajdonos lehet a Forma-1-ben.

Räikkönennek nem a Lotus az első csapata, menedzsereivel, David és Steve Robertsonnal vezeti a Double R Forma-3-as csapatot. A raliban is saját alakulatával, az Ice1 Racinggel versenyzett, amely a motorkrosszban is jelen van.

Szintén a Lotushoz kapcsolódó hír, hogy az istállóval hírbe hozott Gerhard Berger cáfolta, hogy átveszi a csapatfőnöki feladatokat Eric Boullier-től. “Az egész hátralévő életemre szóló szabadságom folytatódik” – mondta az F1-es hírekkel kapcsolatban Berger a Turun Sanomatnak.