Bernie Ecclestone az elmúlt egy-két évben, de főleg az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban emlegeti Mexikót, mint az F1 egyik leendő helyszínét. A közép-amerikai országban 1963-70, majd 1986 és 1992 között már rendeztek futamokat, a világ leggazdagabb embereként ismert Carlos Slim fia, Carlos Slim Domit pedig egy friss interjúban arról beszélt, hogy az F1 visszatérése magától értetődő lenne.

“Talán természetes, hogy azonosulok az ötlettel, szerintem egy újabb mexikói verseny megrendezése nem kérdés” – mondta az FIA In Motion magazinjának nyilatkozva.

“Mexikó régóta kapcsolatban van a Forma-1-gyel, közelebbi kapcsolatban, mint sok más hozzánk látogató versenyszériával. Az F1 iránti lelkesedés azután sem csökkent nálunk, hogy 1992-ben elhagyta az országot a széria, a bajnokságot minden évben követik a tévében, a mexikóiak bolondulnak a sportért.”

“A mexikói pilóták új generációjának felbukkanása csak még inkább megnövelte az F1 iránti érdeklődést. Nem csak Sergio Perez remekel a Saubernél, de a háttérben már ott várakozik Esteban Gutierrez is. Az ezekben a fiatalokban rejlő potenciál az F1-es törzsközönségen túli körben is újraélesztette az F1 iránti érdeklődést, minél előbb ki kellene használni ezt az újdonsült népszerűséget!”

“Végül is készen kapott, előmelegített közönség várja az F1-et, nem úgy, mint jó néhány a naptárban most szereplő helyszínen” – utalt az ázsiai futamok egy részén tapasztalható érdektelenségre Slim Domit.