Noha kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Pastor Maldonado jogszerűen hozott-e dollármilliókat a Williamshez a venezuelai olajtársaságtól, a pilóta megtarthatja állását a kék-fehéreknél. Az istálló hivatalos közleményben adta hírül, hogy Maldonado lesz az egyik pilótája 2012-ben, a korábban versenyzői állásra is esélyesnek tartott Valtteri Bottas marad tartalékos.

“El vagyok ragadtatva attól, hogy a második szezonomat is elkezdhetem a Williamsnél, az abszolút maximumot fogom kihozni magamból annak érdekében, hogy a csapat visszatérjen a mezőny elejére” – mondta Maldonado. “Az egész csapat számára nehéz éven vagyunk, személy szerint nagy lehetőséget kaptam a tanulásra és fejlődésre.”

“Meg vagyok győződve arról, hogy a versenyképességünk javítása érdekében tett lépések meghozzák gyümölcsüket 2012-ben és azon túl is. Nagyon örülök annak, hogy továbbra is része lehetek a Forma-1-nek és képviselhetem a venezuelai embereket.”

Frank Williams csapatfőnök dicsérte Maldonadót. “Pastor idén nemcsak azt bizonyította, hogy gyors, hanem azt is, hogy képes állandó és erős versenytempót futni” – fogalmazott Williams. “Pastornak köszönhető az összes idei Q3-as szereplésünk, monacói versenye lenyűgöző volt. Jól beilleszkedett a csapatba is, szerepe kritikus lesz az újjáépítésben és előrelépésben.”

A közlemény szerint Valtteri Bottas marad tartalékos, a másik versenypilóta nevét később jelenti be a Williams. Bottas háttérbe szorulásával a legnagyobb eséllyel talán Adrian Sutil pályázik az állásra, de nem kizárt, hogy Rubens Barrichello is maradhat Maldonado mellett.