Az eredeti határidő november utolsó napján járt le, ám a sorozat első számú vezetője, Bernie Ecclestone december 7-ig kitolta azt, akkor véglegesítik ugyanis a 2012-es menetrendet.

A texasi viadal megtartása azért került veszélybe, mert az austini pályán szünetel az építkezés. A szervezők szerint akkor folytatják a munkálatokat, ha biztosítékot kapnak arra, hogy lesz jövőre futam náluk, Ecclestone viszont jelezte: addig nem tud tárgyalni a velük, amíg nem szerzik be a pénzügyi garanciákról szóló dokumentumokat.

A tervek szerint jövőre húszfutamos lenne a Forma-1. A sorozat március 18-án rajtol Ausztráliában, és november 25-én ér véget Brazíliában. Az Egyesült Államok Nagydíja az utolsó előtti verseny lenne, november 18-án.

Ecclestone a hét elején gyakorlatilag lemondott Austinról, mivel azonban a csapatok ragaszkodnak az amerikai piachoz, kénytelen a legvégsőkig kivárni. “Megváltoztattuk a naptárat, csak hogy kedvezzünk nekik, most meg bajban vagyunk. Ez nem csak a 25 millió dolláról szól, ez csak kis része az ügynek. Szerintem a probléma egyébként nagyon egyszerű: soha nem is volt elég pénz a versenyrendezésre, ennyi” – mondta nemrég Austinról Ecclestone.