Jerome D’Ambrosio állás nélkül maradt a szezonzáró után, a Marrusia Virgin Brazíliában bejelentette, hogy a francia Charles Pic lesz Timo Glock csapattársa jövőre. A belga nem keseredett el menesztése hírére, azon dolgozik, hogy a Forma-1-ben maradjon, és szerinte van is esélye erre. D’Ambrosio ügyeit a Gravity Management intézi, a céget a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier irányítja.

“Kiváló osztályzattal és nagyszerű hétvégével fejeztem be a szezont, talán most voltam a legjobb egész évben” – mondta D’Ambrosio, aki Brazíliában gyorsabb volt tapasztalt csapattársánál. “A Virginnél ugyan nem maradhatok, de a csapat elégedett volt az idényemmel. Az új cél természetesen az, hogy jövőre is az F1-ben maradjak.”

“Anélkül, hogy neveket mondanék, több opcióról is egyeztettünk. Ugyanolyan helyzetben vagyok, mint tavaly, azt leszámítva, hogy nagyon jó szezonon vagyok túl. Nem ismeretlenként kell leülnöm tárgyalni, a hitelességem nagyobb, mint korábban. Azt hiszem, hogy még nagyon sok minden történhet a pilótapiacon, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”