Az elmúlt 3-4 napban egyre több forrás tudósít tényként arról, hogy a Virgin (jövőre Marussia) 2012-re pilótát cserél, elküldi az egyébként jó újoncévet teljesítő belga Jerome D’Ambrosiót és helyére egy francia tehetséget, Charles Picet ülteti.

Az elmúlt két idényben a GP2-ben küzdő Pic szerződtetésének hírét erősíti, hogy míg korábban elvileg a Virgin mellett a Team Lotus autóját is vezette volna az Abu-Dzabiban ma kezdődött újoncteszten, ezt az utolsó pillanatban lefújták, csak a piros-fekete járgányba ül be.

Az e heti teszt után a Virgin már a Brazil Nagydíjon bejelentheti Pic leigazolását, ami egyben D’Ambrosio elküldését is jelenti. A belgát a Lotus Renault főnöke, Eric Boullier menedzseli, aki szerint nem lesz könnyű helyzetben a kliense, igaz, halvány esély még arra is van, hogy náluk kössön ki.

“Szóba jöhet, de igyekszem más tervet összehozni számára. De rajta van a listánkon, a családhoz tartozik” – mondta.

Érdekesség, hogy a belga Het Nieuwsblat olasz forrásokra hivatkozva arról ír, hogy D’Ambrosio a Team Lotusnál (jövőre Caterham) találhat esetleg helyet, ugyanis a főnök, Tony Fernandes nem elégedett Jarno Trullival, ami maga is kész lenne az F1-ből való távozásra. Az olasz veteránnak amúgy 2012-re is szerződése van a csapattal.