Két új nevet véglegesítettek a jövő heti, abu-dzabi újonctesztre, a Virgin Racing a francia Charles Picnek ad lehetőséget. Picről több forrás is úgy tartja, hogy már aláírta következő évre szóló szerződését a 2012-ben már Marussia néven induló alakulattal.

“Nagyon különös pillanat lesz számomra, egész karrierem során erre vágytam” – lelkendezett Pic. “A Forma-1 a célom, mindent beleadok ebbe a tesztbe és igyekszem annyit tanulni, amennyit csak lehet.” A Virgin minden nap másik pilótával megy, Pic szerdán ülhet autóba, a kedd Adrian Quaife-Hobbsé, a csütörtök Robert Wickensé lesz.

A Force Indiánál Johnny Cecotto Jr. mutathatja meg tudását, a német-venezuelai kettős állampolgárságú pilóta jelenleg a GP2-ben versenyez. Cecotto apja elsősorban motorversenyző karrierjéről ismert, de a Forma-1-ben is versenyzett a Theodore és Toleman csapatoknál.

“Nagy pillanat ez számomra” – fogalmazott Cecotto. “Valójában nem is tudom abbahagyni a mosolygást, amikor arra gondolok, hogy milyen fantasztikus autót vezethetek.” Elképzelhető, hogy a holland Yelmer Buurman is lehetőséget kap a Force Indiától Abu-Dzabiban.