Bár a legvalószínűbb forgatókönyvnek pillanatnyilag az látszik, hogy a Toro Rosso 2011 végén elküldi Sebastien Buemit, 2012-re megtartja Jaime Alguersuarit, a spanyol mellé az idén a HRT-nél tanuló Daniel Ricciardót ülteti, Jean-Eric Verge-ből pedig pénteki tesztpilótát csinál, a főnök, Franz Tost ragaszkodik hozzá, hogy még minden nyitott.

“Jean-Eric Buemivel, Alguersuarival és Ricciardóval együtt a négy versenyző egyike, akire a Red Bull a Toro Rossóval kapcsolatban gondol a jövő évre. A döntést decemberben hozzuk meg. Tényleg nyitott, Jean-Eric is esélyes 2012-re” – mondta az osztrák a francia sportnapilapnak, a L’Equipe-nek.  
 
Vergne idén a második helyen végzett a World Series by Renault fő szériájában, a Formula Renault 3.5-ben, a Koreai Nagydíjon pénteki első edzésén pedig a Toro Rosso tesztelőjeként is debütált.

“Tetszik a vezetési stílusa” – mondta róla Tost. “Már a World Seriesben is bizonyította, hogy uralja az autót és rámenős.”

A csapatfőnök a négy fenti név mellett végül előállt egy ötödikkel is: “Tárgyalunk Charles Pickel is. Lehetséges, hogy Charles tesztel majd velünk az abu-dzabi utánpótlásteszt egyik napján” – beszélt az elmúlt két idényben a GP2-ben versenyző 21 éves franciáról.