F1: Káosz a Lotus Renault-nál 1
F1: Káosz a Lotus Renault-nál 2

F1: Káosz a Lotus Renault-nál

F1: Káosz a Lotus Renault-nál 5
F1: Káosz a Lotus Renault-nál 6
Fotó megosztása:
Bár kifelé mindig pozitívan kommunikál a csapat, a paddockban és a jól értesült újságírók között már az év eleje óta tartja magát az a vélekedés, hogy a Lotus Renault GP-nél komoly pénzügyi gondok vannak, tisztázatlan a tulajdonosi háttér és bizonytalan a jövő. Az autógyártó Renault-tól 2009 végén vette meg a csapatot a luxemburgi Genii Capital, és azóta többször felröppent már, hogy az enstone-i alakulat forráshiánnyal küszködik, hitelekre, előlegekre szorul.

Most a holland De Telegraaf ír arról, hogy a csapat “súlyos” pénzügyi problémákkal küzd, ezért az eladás is a pakliban van, állítólag az 1998-ban, a benettonos időkben egy évig ott főnökösködő Prodrive-vezér, az F1-es belépéssel korábban többször is kudarcot valló David Richards lehet a vevő.

A lap hozzáteszi, hogy a motorsportszakember egy holland milliárdossal, Marcel Boekhornnal közösen vehetné át a csapatot, és rögtön pilótajelöltjük is lenne, ugyanis Boekhorn veje történetesen az idén a GP2-ben versenyző Giedo van der Garde.

Van der Gardét idén hírbe hozták már a Williamsszel is és állítólag a Virgin is érdeklődik a vastag pénztárcával érkező holland iránt. A 26 éves pilóta menedzsere – aki nem mellesleg a Williams-szponzor McGregor egyik vezetője is – nem cáfolja, hogy több lehetőségük van 2012-re, köztük a Lotus Renault is.

“Igen, hallottam erről, de nem tudom, mit gondoljak róla” – mondta a Richards-Boekhorn vásárlásról. “Szerintem elég nagy a káosz annál a csapatnál. Mondjuk úgy, hogy egyelőre sok minden homályos a Lotus Renault-t illetően. Ha lesz valami fejlemény, meglátjuk, akadhat-e hely Giedónak.”