F1: Nehéz futamon szerzett pontot az újonc 2 Bár a Force India újonca két pontszerzéssel kezdte a 2011-es idényt, Paul di Resta azóta inkább csak az eltört első szárnyai számát növelte. A skót a Magyar Nagydíjon végre megtörte a sikertelenségi sorozatot, kiváló versenyzéssel a 7. lett a Hungaroringen.

A tavalyi DTM-bajnok eredménye a csapat szempontjából is nagyon fontos, hiszen 6 pontjával a vasárnap délután kettős pontszerzést elkönyvelő Toro Rosso előtt tudta tartani a Force Indiát a konstruktőri versenyben.
 
“Nagyon örülök a mai 7. helynek! A kezdeti eső miatt elég zavaros verseny volt, de jól rajtoltam és és a körülmények ellenére magabiztos voltam. A kérdés azután az volt, milyen gumit válasszunk. A szuperlágy mellett döntöttünk a középső két etapra és a végén tettük fel a lágyat. Az utolsó kiállásnál pozíciót veszítettem, de aztán sikerült átfűznöm magam az autókon és visszakapaszkodtam a hetedik helyre.”

“Ez a helyezés a lehető legjobb válasz az elmúlt versenyekre, amikor ilyen-olyan okból nem hoztam a lehetséges eredményt. Jó érzés a bajnokság szempontjából is fontos pontokkal a zsebemben, mosolyogva kezdeni a nyári szüntet!” – mondta a skót.

Di Resta csapattársa, Adrian Sutil a 14. helyen ért be.