Gőzerővel folynak a hétvégi 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj utolsó előkészületei a mogyoródi pályán, ám mielőtt még felbőgnének a motorok a Hungaroringen, az F1-es pilóták megmutatják, nemcsak négykeréken tudnak csodát tenni. A Forma 1-es versenyzőkből álló válogatott – Sebastian Vettellel, Felipe Massával, Nico Rosberggel, Vitalij Petrovval és Vitantonio Liuzzival a soraiban – ugyanis szerdán a Szusza Ferenc Stadionban egy jótékonysági gálán csap össze a magyar hírességekből álló csapattal. Az este nyolckor kezdődő gálamérkőzésre szépen fogynak a jegyek, melyeket immáron az újpesti stadion jegypénztáraiban is meg lehet váltani 1000 Ft-os egységáron.

Lassan minden készen áll a Hungaroringen a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj megrendezésére, de a szervezők nemcsak az F1-es versenyhétvégével kedveskednek azoknak, akik szeretik a sportágat. A National Piloti, azaz az F1-es pilóta válogatott tagjai ugyanis ismét pályára lépnek Magyarországon. A Sebastian Vettel, Nico Rosberg vagy éppen Felipe Massa nevével fémjelzett gárda szerda este nyolctól csap össze egy jótékonysági gála keretein belül a magyar hírességekből álló All Star csapatával.

“Nagyon örülünk annak, hogy ismét sikerült a pilóták válogatottját egy mérkőzésre rábeszélnünk, mert így a rajongók egyszerre két látványosságot is kaphatnak ezen a héten kedvenc sportágukkal kapcsolatban. Nem lesz könnyű dolga Massáéknak, hisz nemcsak ők, hanem az ellenfél soraiban található politikusok, egykori olimpiai, világ-, és Európa-bajnokok, színészek és más hírességek is szeretik és nem akárhogy űzik a focit, így biztos vagyok abban, hogy aki kilátogat szerda este a Szusza Ferenc Stadionba, az ragyogóan fog szórakozni” – állította Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A szervezés oroszlánrészét magára vállaló Frank Tamás úgy véli, a pilóták válogatottjának névsora egészen a találkozó előttig változhat.

“Az már egészen biztos, hogy Massa, Liuzzi, Petrov mindenképpen pályára lép az F1-es versenyzők közül, és Vettel és Rosberg, a két csapatkapitány is jelezte, számíthatunk a játékukra. Azonban utóbbi két pilótát a csapataik a német futamot követően berendelték a versenyen begyűjtött adatok elemzésére, így könnyen előfordulhat, hogy csak az utolsó pillanatban érkeznek meg. Idén is több magyar erősíti majd a pilóta válogatottat, hisz köztük játszik majd Michelisz Norbert, Kiss Norbert, Wéber Gábor és Mészöly Géza is. Persze a másik oldalon sem akárkik kergetik majd a labdát: Erdei Zsolt, Balogh Gábor, Dragóner Attila, Lipcsei Péter és Kovács Kokó István nevét senkinek sem kell különösképpen bemutatni” – jelentette ki a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke.


Frank Tamás elmondta, a jegyek szépen fogynak, már több ezren megvásároltak belépőjüket elővételben. Ha valaki még szeretne az 1000 Ft-os jegyekből, az már a szerda esti mérkőzés helyszínén, a Szusza Ferenc Stadionban is megteheti.

“A találkozót élőben közvetíti majd a Duna Televízió, és a kezdőrúgást a Class FM hírszerkesztője, Kőváry Anett végzi majd el” – árulta el az alelnök.

Dunai Antal, az All Star válogatott szövetségi kapitánya lesz, már azt is tudja, játékosai közül ki mennyit fog játszani.

“Két csapatra való játékosom van éppen, így kétfelé osztottam őket, és mindkét gárda egyforma időt kap a gyepen a bizonyításra. Persze, ha azt látom, hogy valaki nem fut a pályán, azt azonnal lecserélem. A három legfontosabb taktikai elemet már el is magyaráztam a csapattagoknak: egymást követve kell kifutni a pályára, az ellenféllel szemben kell felállni, illetve ahhoz, hogy nyerjünk, eggyel több gólt kell rúgnunk” – fogalmazott az egykori legendás csatár.  

Kovács Kokó István nagyon megtisztelőnek tartja, hogy a szervezők gondoltak rá, hisz sok jótékonysági meccsen lépett már pályára, de az F1-es pilóták ellen még nem játszott.

“Egyszerűen azt szeretném, ha mindenki, aki szerda este ott lesz a Szusza Ferenc Stadionban, érezze jól magát. Abban biztos vagyok, hogy nem a focitudásom miatt maradok majd meg a szurkolók emlékezetében, de azt megígérhetem a társaim nevében is, hogy a formálódó csapatunk győzelemre tör a találkozón” – mondta az amatőr és profi szinten is mindent megnyerő egykori ökölvívó.

Talán nem véletlenül a pilóták válogatottjában kap helyet Michelisz Norbert, aki saját bevallása szerint jobban várja a szerda estét, mint a hétvégi futamot.

“Még mindig alig akarom elhinni, hogy az F1-es hírességekkel kergethetem egy csapatban a labdát. Sajnos szó szerint csak kergetem majd, hiszen nyolc-tíz éve nem is találkoztam bőrfocival, azaz nem fenyeget az a veszély, hogy a találkozót követően ajánlatot kapok a Barcelonától. Nagyon várom már a meccset, és remélem, az ott szerzett élmények annyira feldobnak, hogy a hétvégi német világbajnoki futamon szép eredményt érek majd el” – mondta a túraautó-világbajnoki mezőny magyar klasszisa, aki elárulta, televízión megnézi a Magyar Nagydíjat.