F1: Buli lesz a Hungaroringen 2 Az idei évtől GP Fest Mogyoród néven egy új fesztivál várja a Forma-1-re érkezőket. A Hungaroring és az Aquaréna szomszédságában található 8 hektáros területen a Magyar Nagydíj idején többek között ismert előadók koncertjei, bőséges étel- és italválaszték, F1-szimulátorok, borváros, bungee jumping, és éjszakánként két nagysátorban dj-k gondoskodnak a fesztivál vendégeinek jó hangulatáról.

“A Kormány 23/2011. (III. 8.), a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló rendeletével összhangban, Mogyoród nagyközség önkormányzata a minőség és a biztonság érdekében a jövőben csak rendezvény keretein belül engedélyez szabad területen vendéglátó és szórakoztató eseményeket. Ettől a rendelettől azt várjuk, hogy a rendezvény engedélyeztetése során, szakhatóságok bevonásával, minden olyan körülményt tisztázni tudunk a szervezőkkel, ami a jó minőséget és a biztonságot szavatolja. Többek között ilyen rendezvény kérelmet adtak be a GP Fest Mogyoród szervezői is” – fejtette ki Kurucz Péter, Mogyoród nagyközség alpolgármestere az esemény sajtótájékoztatóján.

A fesztivál rendezett körülmények között, európai színvonalon kívánja vendégül látni és szórakoztatni a Forma-1 rajongóit. A szervezők a környező települések lakosságát is várják, többek között 29-én este a nagyszínpadon fellépő Irigy Hónaljmirigy formációval.

A nagyszínpadon, továbbá a borvárosban található kisszínpadon a négy nap alatt koncertet ad rock, rockabilly, reggae, elektronikus és népzenei együttes is. Néhány fellépő: Mystery Gang, Turbo Band, Fish, Analog Cuvée, Riddim Colony, valamint az X-Faktor tehetségei: Vastag Csaba, Vastag Tamás, Non Stop, Summer Sisters. Szombaton éjszaka a fesztivál nagysátrában a Rádió1 fergeteges partija várja a bulizni vágyókat. Akik a zenét keverik: DJ Soneec, Cooky, M.GeeDJ. és Hamvai P.G.

“Szeretnénk, ha az ország arra is büszke lenne, ami a Hungaroring falain kívül történik, ezért célunk egy kulturált és európai színvonalú rendezvény létrehozása, ahol mindenki jól érezheti magát. Ennek érdekében a fesztivál területén szabályozzuk az árakat, valamint az 1000 forintos felnőtt belépő ára lefogyasztható. Úgy gondolom, hogy mi magyarok elsősorban a kiváló vendéglátásunkról vagyunk híresek, ezt a tehetségünket szeretnénk a GP Fest Mogyoródon is megmutatni” – hangsúlyozta Szőke I. László, a fesztivál szóvivője.

Az ideit a szervezők nulladik évnek tekintik, azaz a 2011-es tapasztalatokra építve jövőre még jobb, még sokoldalúbb GP Festet akarnak létrehozni.