F1: Meghatódott a Ferrari-vezér 2 A Ferrari 60 évvel ezelőtt, az 1951-es Brit Nagydíjon szerezte meg első Forma-1-es futamgyőzelmét az argentin José Froilán Gonzáleznek köszönhetően. A csapat azóta számtalan további sikert könyvelhetett el, de a 2011-es idény nem indult túl fényesen, az első nyolc versenyen nem jött újabb győzelem, Fernando Alonso azonban a lehető legjobbkor törte meg a jeget.

A csapatot eddig folyamatosan még keményebb munkára ösztökélő elnök, Luca di Montezemolo nem titkolt meghatódással beszélt az eredményről.

“Silverstone-ban, az első Forma-1-es győzelmünk helyszínén hallani az olasz himnuszt különösen megható volt számomra. Mi vagyunk a Ferrari, a csapat, amelyik sosem adja fel a harcot, sosem dobja be a törölközőt, 60 éve a csúcson küzd!”

“Szeretnék köszönetet mondani Domenicalinak, az egész csapatnak,  mind a pályán, ahol tökéletes munkát végeztek, mind az otthon dolgozóknak, akiktől nagy munkát kértem, nem csak a magunk, hanem a szurkolóink kedvéért is. Fernando briliáns volt, kiemelkedő versenyt teljesített és Felipe is nagyon jól ment, az utolsó pillanatig küzdött” – magyarázta Montezemolo.

A megdicsért csapatfőnök, Stefano Domenicali azért örült igazán a silverstone-i győzelemnek, mert ez alapján más gyors pályákon is jók lehetnek majd, azt azonban hangsúlyozza, hogy felesleges a mostani siker kapcsán a bajnoki esélyekre gondolni.

“A mérnökök szerint ha ezen a pályán gyorsak vagyunk, akkor a hátralévő pályák közül szintén jó néhányon azok lehetünk – remélem, tényleg így van! A bajnokságot illetően azonban nem akarunk számolgatni. Egyszerűen minden futamra ugyanazzal a hozzáállással kell mennünk, nem lazíthatunk.”