F1: Schumacher bocsánatot kért 2 Ugyan Michael Schumacher csak a 13. helyről rajtolt Silverstone-ban, a hétszeres bajnok a verseny első szakaszában ügyesen kapaszkodott előre egészen addig, amíg meg nem torpedózta az előtte haladó Kobajasi Kamuit. Az ütközés miatt a német 10 másodperces stop&go büntetést kapott, hátracsúszott, de a futam végére a 9. helyig lépett előre, pontot szerzett.

A mercedeses Valencia után most is elismerte, hogy ő volt a hibás, és sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudott jobb eredményt hozni a csapatnak.

“Kár a mai eredményért, természetesen nem örülök. Szerintem az ötödik vagy talán még a negyedik hely is benne volt ma a brackleyi és brixworthi srácok munkájának köszönhetően. Nagyon szerettem volna sok pontot vinni ma estére, amikor a gyárban sütögetünk a csapattal és a családjaikkal, de sajnos a saját hibám miatt nem tudok” – mondta.

“A futamon először használtam a DRS-t és motortúlpörgetéssel érkeztem a kanyarba. Alulbecsültem a hatást, nem fékeztem eléggé, így történt az ütközés. Jogosan kaptam büntetést, de hogy áthajtás helyett miért kellett stop&go-t adni, azt azért szeretném tudni, mert szerintem túl szigorú volt. De mindegy, a csapat kemény munkája lépésről lépésre meghozza a gyümölcsét, jó érzéssel készülök a következő hazai versenyünkre!”

Nico Rosberg a hatodik helyen ért be, az ő pontjaival együtt a Mercedes át is vette a negyedik helyet a konstruktőri bajnokságban. A német örült a verseny után.

“Igazán elégedett vagyok a hétvégénk eredményével. Egyrészt annak, hogy az időmérőn megvolt bennünk a potenciál, hogy az első ötben legyünk, másrészt annak, hogy a futamon nagyon jó stratégiánk volt. A rajtom nem volt jó, ezért szép eredmény, hogy végül hatodik lettem.”

“Remélhetőleg ez a fellendülés kezdete a következő, németországi hazai versenyünk előtt, alig várom, hogy a Nürburgringen bizonyíthassuk a teljesítményünket. A következő pár napban kielemezzük a hétvégét a fejlesztések szempontjából és keményen dolgozunk a további javuláson.”