F1: Hamilton is büntetést várt 2 Lewis Hamilton csak a 10. helyről rajtolt a Brit Nagydíjon, de az angol versenyző a futam kezdetén gyorsan előrekapaszkodott, dobogós esélyei voltak. Végül csak negyedik lett, miután a csapat arra utasította, hogy vegyen vissza, spóroljon az üzemanyaggal. Az utolsó körökre már Felipe Massa is utolérte, de agresszív védekezéssel a brazil támadását visszaverte a befutó előtt.  

“Ennél szorosabb nem is lehetett volna. Őrületes volt” – mondta a futam után Hamilton.

“A csapat fantasztikus munkát végzett a bokszkiállásaimmal, és bár tudtam, hogy sokan drukkolnak nekünk, sosem gondoltam, hogy ennyien lesznek ma Silverstone-ban. Szerintem sehol máshol nem kap ekkora buzdítást a helyi pilóta, ezért nagyon hálás vagyok! A szurkolók felpörgettek, jól rajtoltam, előreléptem.”

“Sajnos a vége felé, 21 körrel a vége előtt már spórolnom kellett a benzinnel. De nagyon. Szóval el kellett engednem Webbert, és csak az utolsó körben szóltak, hogy akkor nyomhatom, gondoltam köszi, jókor, miután már magamra engedtem Massát. De neki már nem adtam oda a pozíciót, semmiképp!”

Bár eddig nem érkezett hír esetleges büntetésről, ezért valószínűnek látszik, hogy Hamiltont nem vonják felelősségre a Massával szembeni lökdösődése miatt, a verseny után még maga a pilóta is arra számított, hogy megint a versenybírók előtt köt ki.

“Mintha platina kártyám lenne a stewardokhoz, szerintem most is ott leszek. Igazából egyenesen oda is megyek, aztán leülök és várok, egyszerűbb, mint elmenni, aztán visszajönni” – viccelődött a mclarenes.

A futamot követően egyébként Massa nem volt ideges az összecsapás miatt.

“Hát, nem sokat lehet erről mondani. Az utolsó kanyarban közel voltam Lewishoz, ő a belső ívre ment, én a külsőre, kicsit később fékeztem nála és előbb tudtam elfordulni, ő hozzám ért, nem nem hiszem, hogy szabálytalanság történt volna. Az utolsó kanyarban nagyon kisodródtam, korrigálnom kellett, ő pedig el tudott fordulni belül. Jobban tapadt, beért előttem. Nem tudom mennyivel, de épp csak.”