Nem vezethette a McLaren 2008-as F1-es versenyautóját a Goodwoodi Sebességfesztiválon Jenson Button, mert a wokingi gárda pihenőre küldte térdsérüléssel bajlódó pilótáját. Button jetskizés közben ütötte meg a bal térdét, amely véraláfutásos lett, de a sérülés nem komoly.

A McLaren istálló szóvivője az Autosportnak elmondta: “Jenson vezette a McLaren MP4-12C utcai sportkocsit, valamint a GT3-as versenyautót Goodwoodban szombaton. A Forma-1-es McLarent viszont pusztán elővigyázatosságból nem vezette, hogy ezzel is kímélje a bal térdét, amelyet jetskizés közben ütött meg egy kisebb balesetben. Jenson nem is sántikál, Silverstone-ra teljesen rendbe fog jönni.”

A 2009-es világbajnok sem tulajdonít nagy jelentőséget a sérülésének. “Volt egy kis múló fájdalmam, de nem érdemes túlerőltetni, pihentetni szeretném a lábamat Silverstone-ra, ez az egyetlen oka [hogy nem vezette az F1-es McLarent – a szerk.]. Szóval minden rendben van és amúgy is remek móka volt ezt az autót vezetni, mert az F1-esekkel sosem megyünk gyorsan a domboldalon, inkább csak gumit égetünk, de ezt a járgányt tényleg meghajthattam, talán most először mentem tényleg gyorsan az emelkedőn” – mondta a helyszínen Jenson.

Button múlt csütörtökön Budapestre látogatott, hogy a Vodafone meghívására részt vegyen a magyar vízilabda-válogatott edzésén a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában. Akkor a pilóta arcüreggyulladása gátolta meg a vízbe szállását.