A korábbi nehézségek ellenére mostanra biztosnak látszik, hogy négy év kihagyás után jövőre újra lesz Amerikai Nagydíj a texasi Austinban. A Forma-1-es csapatok örülnek, hogy visszatérhetnek az USA-ba, bár azt sem titkolják, hogy New York és Los Angeles környéke jobban tetszene nekik.

“Az USA-nak nincs ránk szüksége, nekünk viszont meg kell hódítanunk Amerikát. Talán évente két futam is kellene és rendes marketingprogram. Meg kell hódítanunk Amerikát, ez egy ötéves program. A keleti és a nyugati parton is ott kell lennünk. Elég nagy piac ahhoz, hogy két versenyt is rendezzünk” – mondta a csapatok szervezete, a FOTA elnöki tisztét is betöltő McLaren-főnök, Martin Whitmarsh egy a szurkolóknak szervezett fórumon csütörtökön.

“Semmi bajom Texasszal, remélem, hogy sikeres versen lesz, de a természetes hátországunk a keleti és a nyugati part, Long Beach és New York környéke, ott kell érdeklődést keltenünk az F1 iránt” – tette hozzá.

Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn is egyetért: “A két parton vannak a gazdasági, piaci központok.” “A nyugati és a keleti part az F1 természetes otthona” – kontrázott a Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley.