Múlt vasárnap óta Németországban zajlik a női futball-világbajnokság. A mercedeses Nico Rosberg egy televíziós műsorban hozott elég suta összehasonlítást, amellyel sikerült magára haragítania a házigazda és egyben címvédő német válogatottat.

“Ott van a paralimpia is, azt is nézik az emberek a tévében. A paralimpián olyan sportolók vesznek részt, akik a legjobbaktól elmaradnak, de akik egymás között ugyanolyan szinten versenyeznek, szóval azért izgalmas” – vont párhuzamot a női focival a pilóta, miután előtte arról beszéltek, hogy az F1-ből is inkább egy külön női szériát látna szívesebben, mert számára nem izgalmas, ha az adottságai miatt egy nő nem lehet versenyben a legjobbakkal.

A német válogatott egyik tagja, Saskia Bartusiak eléggé szívére vette a versenyző szavait: “Igazán kínos, amint mondott. Ez mutatja, hogy nem sok fogalma van arról, miről is beszél.”

Rosberg nem sokkal később saját honlapján kiadott közleményben reagált, hangsúlyozta, hogy ő maga is drukkol a hazai csapatnak, amelyet nem mellesleg szintén a Mercedes támogat.

“Sajnos súlyosan félreértelmezték a múlt hétvégén Valenciában tett kijelentéseimet. Szeretném tisztázni: én is a német csapat drukkere vagyok, nekik szurkolok a világbajnokságon. Emellett a paralimpiát is követni szoktam” – írta Rosberg.

A pilóta a beszélgetés teljes szövegét is feltette az oldalra, amelyben látható, hogy ő maga már a sajtótájékoztatón kiemelte, szeretné, hogy pontosan idézzék majd.