A Renault pilótái a hétvégi Európa Nagydíj előtt számos kérdésről beszéltek a csapat futamelőzetesében. A Montrealban a verseny vége felé az 5. helyről kieső Nick Heidfeld pechesnek tartja az esetet, és egyelőre Valenciára sem akar eredményt jósolni.

“Igen, azt hiszem egyszerűen peches voltam, de már túlléptem rajta, de hiszem, hogy bármit másképp csinálhattam volna. Amikor a baleset történt Kamui mögött voltam, ő pedig hirtelen lassított a pálya olyan szakaszán, ahol normális esetben gyorsítani szoktak. Nem tudtam elkerülni, belementem az autója végébe, leszakadt az első szárnyam, ezzel véget is ért a versenyem. Néha van ilyen, egyszerűen pech, hogy épp akkor történt, amikor sok pontot érő helyen voltam” – mondta a német.

“Valencia egy újabb utcai pálya, de más mint Monaco, amelyik egy igazi utcai pálya és más, mint Kanada, amelyik viszont inkább egy gyors pálya. Másféle, gyorsabb Monacónál, de lassabb Kanadánál. Az autót is nagyobb leszorítóerőre kell beállítani, mint Montrealban. Nem túl régi verseny, de vezettem már ott, majd meglátjuk, hogy alakul.”

Heidfeld hét futam után felemásnak látja a 2011-es idényt, de másokkal ellentétben a veterán is fordulatot vár a befújt diffúzorok Silverstone-tól következő betiltásától.

“Egyrészt izgalmasabb lett idén az F1, másrészt viszont nem. A futamok az előzések, a kiszámíthatatlanság miatt nagyon izgalmasak, ilyen értelemben látványosabb a sport. De ha azt nézzük, hogy Sebastian milyen előnnyel vezet a bajnokságban, akkor nincs túl nagy küzdelem, elég egyoldalú a dolog. Persze ez gyorsan megváltozhat, érdekes lesz látni, hogy mi történik a kipufogós rendszerek szabálymódosítása után.”

Heidfeld csapattársa, Vitalij Petrov bizakodva tekint a számára kedves valencai verseny elé, de összességében úgy látja, hogy sem ő, sem a csapat nem hozott ki mindent az eddigi versenyekből.

“Ez sorozatban a harmadik utcai futam lesz, kezdünk már hozzászokni az ilyen versenyekhez. Nekem nagyon szép emlékeim vannak Valenciáról, a GP2-ben háromszor is győztem ott. Az F1-ben még nem alakítottam nagyot, de idén már sokkal felkészültebb vagyok.”

“Azt hiszem, ennél még sokkal-sokkal többre vagyunk képesek. Tudom, hogy korábban is mondtam már ezt, de tényleg hiszem is. Voltak már jó eredményeink, de közösen még többet is elérhetünk. Néha én hibáztam, néha a bokszkiállásaink hagytak kívánnivalót maguk után, de úgy gondolom, hogy még egy szinttel javulhatunk. A minimumra kell szorítani a hibákat és jönni fognak a pontok” – mondta az orosz.

Petrov a csapatfőnökhöz, Eric Boullier-hez hasonlóan erős hajrát szeretne az augusztusi nyári szünetig:

“A következő versenyeken a célom ennyi: pontok, pontok és még pontok. Jó lenne azzal a tudattal menni a nyári szünetre, hogy előtte jól megérdemelt pontokat szereztünk. A valenciai pályát jól ismerem, szóval azt hiszem, előnyöm lesz a futamon. Bizakodva állok a következő négy futam elé.”