Fernando Alonso úgy látja, hogy Monaco és Montreal tanulsága alapján a Ferrari a hétvégi Európa Nagydíjon is versenyképes lesz, az idei első győzelem is a pakliban van.

“Tudom, hogy a szurkolóink nagyon várják már az idei első futamgyőzelmünket, biztosíthatok mindenkit, mi is ugyanígy vagyunk ezzel. Az elmúlt két futamon megmutattuk, hogy egyértelműen képesek lehetünk a győzelemre, Monacóban pedig egészen közel is jártunk hozzá, bár szerintem az időmérős eredmény alapján Kanadában is a végig küzdhettem volna érte” – írta a Ferrari honlapján a spanyol.

“Most egy a montrealihoz nagyjából hasonló pálya következik, szóval nincs oka, hogy miért ne lehetnénk ugyanolyan versenyképesek” – tette hozzá.

A kétszeres világbajnok meggyőződése, hogy a Kanadában is szerepet játszó balszerencse egy idő után elhagyja majd, reméli, hogy a tavalyi esős-kelős Európa Nagydíjon már szép eredményt adhat a hazai szurkolóinak.

“Hiszem, hogy a pech és a szerencse az idény folyamán kiegyensúlyozza egymást és talán ez az íratlan szabály a pályákra is érvényes. Ha így van, akkor nagyon örülnék, ha a tavalyi balszerencse most billenne helyre! Összességében is úgy tűnik, hogy idén eddig került minket a szerencse, Montrealban egyetlen nyomorult dolog sem jött össze a futamon.”