Hiába szerepelt az elmúlt néhány versenyhétvége időmérőjén biztatóan a Mercedes GP, a futamokon eddig nem sikerült igazi eredményre váltani az ígéreteket, legutóbb, Monacóban pedig katasztrofálisan, pont nélkül alakult a verseny.

A hétvégi Kanadai Nagydíjat az atmoszféra miatt várják a pilóták, a gumikra és a dupla DRS-zónára is kíváncsi a csapat, de eredményeket egyelőre nem jósolnak.

“Montreal nagyszerű város, a Kanadai Nagydíj pedig az egyik olyan futam, ahol látszólag az egész város szerepet vállal, nagyszerű a hangulat. Maga a pálya egy fékezz-nyomd újra jellegű helyszín, a kulcs a végsebesség és a fékezés. Idén először két DRS-zóna is lesz, kíváncsiak vagyunk az eredményre. Azt nagyon nehéz lenne megmondani, hogyan is teljesít majd az autónk. Nem kérdés, hogy Monaco kemény volt számunkra, de tanulunk belőle és Kanadában újra készen állunk majd a küzdelemre” – mondta a korábbi hétszeres montreali győztes Michael Schumacher.  

“A Kanadai Nagydíj az egyik kedvenc versenyhétvégém. Montral szuper város, egész hétvégén fesztiváli hangulat van, a szurkolók nagyon barátságosak és lelkesek. A Gilles Villeneuve egy kiváló versenypálya, de komoly kihívást is jelent, a motorokat és a fékeket is megterheli. Várom a hétvégét, és remélem, hogy visszatérhetünk oda, ahol a helyünk lenne. A hangulat jó a csapatnál, a monacóinál jobb eredményre hajtunk majd. Bízom benne, hogy sikerülni fog” – magyarázta Nico Rosberg.

A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug elsősorban a versenyteljesítmény tekintetében vár előrelépést.

“Ahogy Monacóban, a montreali Gilles Villeneuve pályán is főképp lassú kanyarok vannak és megint a Pirelli lágy és szuperlágy keverékét használjuk majd, de itt véget is érnek a hasonlóságok. Csapatként a fő cél, hogy jobb eredménnyel reagáljunk a monacói hétvégére. Tudjuk, hogy egy körön a sebességünk jó a top10-es kvalifikációhoz, de el kell érnünk, hogy Montrealban már vasárnap is hozni tudjuk ezt a szintet.”