Bár a három futam után még dobogó nélkül álló Ferrari elnöke gyors magára találást követel a csapattól, az alakulat vezetője, Stefano Domenicali szerint a gyenge forma leküzdése hosszabb ideig tart majd.

Az autó különösen az időmérőkön gyenge, a fő probléma pedig a szélcsatornából származó hibás, a pályán tapasztaltakkal nem egyező adatok lehetnek, a 150 Italia leszorítóereje egyszerűen nem elég.

“Igen, ez a legfontosabb. Ha megnézzük, leginkább ezen kell dolgoznunk. Az autó teljesítménye még mindig kevés, még ha verseny más is, mint a kvalifikáció” – mondta az olasz.

“Gyakorlatias fickó vagyok, nagy nekifeszülésre számítok az embereinktől, a mérnököktől, de azt is tudom, hogy nem gyors munka lesz ez. Reagálnunk kell, és biztos vagyok benne, hogy a srácok is meg akarják mutatni, hogy mit is szeretnénk. De nem várok csodát Törökországban, szerintem ez tovább tart majd.”

“Azonban mindenképpen jó megközelítés, hogy a jelenleg elfogadhatatlan kvalifikációs lemaradásunkat kell csökkenteni” – magyarázta Domanicali.