A Ferrari a Maláj Nagydíjon nem mutatott hirtelen formajavulást, az időmérőn gyengén szerepelt a csapat, igaz, a futamon már jobb volt a tempó, Fernando Alonsónak a dobogóra is volt esélye a balesetéig. A csapatfőnök, Stefano Domenicali szerint leginkább a kvalifikációra kell most koncentrálniuk.

“Szombat és vasárnap között ég és föld volt a különbség, szóval ezen dolgoznunk kell. Tudjuk, hogy a versenytempónk sokkal jobb, mint a kvalifikációs. A legfontosabb, hogy megértsük a gumik verseny alatti használatát, mert láthattuk, hogy az ugyanolyan autót vezető pilóták között is nagy különbség lehet, szóval fontos tényező.”

“A leszorítóerő terén nagyot kell lépnünk előre. Ez a kulcs, mert ha sikerül, sokkal feljebb kerülhetünk a rajtrácson. Láthattuk a rajtnál, hogy a srácaink Mark Webber mögött voltak, aki nem startolt valami jól. Aztán az első kanyarban, a sűrűjében mindig felfelé kell mászni, nem hátracsúszni.”

“Szóval világos, hogy a kvalifikációs munkára kell koncentrálnunk, mert vasárnappal összehasonlítva óriási volt a szakadék” – magyarázta az olasz.

A Ferrari technikai főnöke, Aldo Costa egyébként a hétvégén megerősítette, hogy a leszorítóerő javítása érdekében Maranellóban már dolgoznak a Red Bull vitatott, de szabályos hajlékony első szárnyának lemásolásán.

“Alaposabban beleássuk magunkat az első szárnyak vizsgálatába, és hamarosan készítünk egy hajlékony szárnyat is” – mondta a mérnök.