Az elmúlt hetek egyik visszatérő témája Lewis Hamilton esetleges Red Bull-os jövője. A spekulációkat a téli teszteken még versenyképtelennek látszó McLaren láttán a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner indította el, amikor azt állította, elképzelhetőnek tartja, hogy a 2008-as bajnok egy napon náluk kopogtat majd.

Erre rátett egy lapáttal a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko is, aki Hamiltont örökös potenciális pilótajelöltként jellemezte, és a mclarenes új menedzsmentjének képbe kerülése is hozzájárult a téma aktualitásához.

Hamilton már tavaly év végén hangsúlyozta, hogy sosem menne a hagyományok nélküli üdítős csapathoz, majd igen hasonlóan beszélt a szezonnyitó előtt is a címvédőkről, de ezen a hétvégén Christian Horner kétkedő kijelentésére reagálva már arról beszélt, hogy igenis tudna együtt dolgozni Sebastian Vettellel.  

“Működhetne. Láttak már Fernando mellett, nagyon versenyképesek voltunk. Láthatnak Jenson mellett is, szóval bajnokok is versenyezhetnek együtt, feltéve, hogy egyenlőség van a csapatnál. De jó néhány csapatnál nem így van, talán nálunk van a legnagyobb egyenlőség” – mondta.

Hamilton szerint Horner azért beszélt potenciális balhéról, mert a saját pilótáitól megszokta, hogy nehezen viselik a vereséget.

“Szerintem csakis azért mondta ezt, mert bizonyos emberek nem szeretnek veszíteni. Néhányan el tudják viselni, egyesek jobb vesztesek és győztesek. Embere válogatja.”

“Nálunk, ha Jenson legyőz, lenyelem és arra gondolok, hogy legközelebb majd én verem meg őt. Ha én vagyok jobb, ő sem nyavalyog, nem mondja, hogy Lewisnak jobb az autója vagy Lewis így meg úgy. Nálunk nincs ilyesmi, teljes az egyenlőség. De gondolhatjuk, hogy máshol másképp van ez. Én sosem panaszkodok, ha valaki legyőz, egyszerűen jobban tette a dolgát, mint én.”